Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

   Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του "Οικονομικού Μουσείου". Το “Oικονομικό Μουσείο” δημιουργήθηκε το 1992 από τον κ. Εμμ. Τσικογιαννόπουλο, την κα Αικ. Περήφανου και την κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου και αποτελεί σήμερα ένα πλήρως οργανωμένο Μουσείο, ως ιδιωτική συλλογή. 
Είναι το πρώτο και μοναδικό Μουσείο για την Οικονομία, όπως την δίδαξαν οι ιδρυτές της ιδέας της οικονομικής επιστήμης, Αριστοτέλης κ.λπ. Μιας ανθρωποκεντρικής επιστήμης, αντιδιαστέλλοντάς την από την παγιωμένη άποψη της χρηματικής ακολουθίας ενός πολιτικό - κοινωνικό - οικονομικού δυτικού μοντέλου, αριστερού και δεξιού υλισμού, εφαρμοζόμενου μέσω της χρηματοοικονομικής πρακτικής και όχι οικονομικής επιστήμης. 

   Ως έμβλημα έχει το “ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” του Πρωταγόρα και σκοπός του είναι η αποσταθεροποίηση της παγιωμένης άποψης, πως οικονομία είναι το χρήμα, η ακολουθία του χρήματος και η πόλωση του ανθρώπου σ΄ αυτό, κάνοντάς το σκοπό και όχι μέσο ζωής. 
    Ένα πρωτοποριακό θεματικό Μουσείο που αποτελείται από 18 τομείς και 100 περίπου ενότητες. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ιστορικά ντοκουμέντα, έγγραφα, βιβλία, νομίσματα, μετοχές, ομόλογα, σκεύη, εργαλεία, ορυκτά, διάφορα προϊόντα, διάφορα αντικείμενα, λαογραφικά, παραδοσιακά επαγγέλματα, έργα τέχνης, κ.α. Το Μουσείο διαθέτει σύστημα ατομικής ξενάγησης, με 18 αριθμημένα σημεία ανά τομέα εκθεμάτων, με αντίστοιχες επεξηγηματικές επιγραφές και υποστηρικτικές μικρές ψηφιακές προβολές - παρουσιάσεις. Έτσι ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ακολουθεί ατομικά και με το δικό του “ρυθμό” ή ενδιαφέρον, το μουσειολογικό σκεπτικό.

   Το «Οικονομικό Μουσείο» δέχεται κατόπιν συνεννόησης, οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων, στελεχών επιχειρήσεων, όπως και μαθητών και σπουδαστών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διαθέτοντας πρόγραμμα οπτικοακουστικής παρουσίασης, ξενάγησης και μουσειακά παιχνίδια που άγουν σε δημιουργική σκέψη και φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου